Gratis verzending & ruiling
Handgemaakt in Amsterdam
TRUSTPILOT SCORE: ★★★★★ 8.500+ REVIEWS
30 DAGEN BEDENKTIJD
ACHTERAF BETALEN MET KLARNA
21 juni 2023

Duurzame armbanden gemaakt van 100% gerecycled touw.

Leestijd: 7 minuten

Geef je stijl een boost met de handgemaakte armbanden van Pig & Hen. Deze armbanden zijn ontworpen om indruk te maken en een blijvende indruk achter te laten.

Bij de kern geloven wij dat duurzaamheid niet alleen een modewoord is, maar een manier van leven. Als verantwoordelijk merk zijn we voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om onze handgemaakte armbanden duurzamer te maken. Onze nieuwe armband van gerecycled touw, gemaakt van gerecycled plastic, is een perfect voorbeeld van ons streven naar duurzame mode op een innovatieve manier.

Onze collectie duurzame armbanden is gemaakt van 100% gerecycled touw, waardoor afval wordt verminderd en potentiële schade aan het zeeleven wordt voorkomen. Daarnaast voldoet het aan de Global Recycling Standard, een gegarandeerd certificaat dat ervoor zorgt dat de gerecyclede producten op een klimaatvriendelijke manier worden verwerkt.

Het gebruik van gerecycled plastic in de sieraden wereld is een baanbrekende en unieke manier om prachtige, handgemaakte armbanden te produceren. Deze duurzame methode bevordert een circulaire economie, waarbij materialen worden gerecycled en hergebruikt in een gesloten kringloopsysteem, terwijl ook de afhankelijkheid van grondstoffen wordt verminderd en natuurlijke hulpbronnen worden beschermd. Bij Pig & Hen zijn we trots om milieubewuste oplossingen te gebruiken voor duurzame mode.

 

Naast het hergebruiken van touwen voor onze nieuwe duurzame lijn, hebben we onlangs de handen ineengeslagen met Plastic Whale voor een opruim initiatief. Geïnspireerd door de liefde van onze oprichter voor zeilen en de waardering voor de Nederlandse maritieme geschiedenis, leek het verwijderen van plastic afval en zwerfvuil uit de grachten van Amsterdam de perfecte manier om iets terug te doen voor de gemeenschap, op de typische Pig & Hen manier.

De canal clean-up met Plastic Whale was een krachtige herinnering aan de dringende noodzaak om onze waterwegen te beschermen en ze te behouden voor toekomstige generaties. Vorig jaar verzamelde Plastic Whale bijna 26.000 PET-flessen en meer dan 6.500 zakken afval. Plastic Whale organiseert wereldwijd schoonmaak evenementen en is vastbesloten om wereldwijd wateren plasticvrij te maken. We zijn verheugd dat we Plastic Whale hebben ondersteund en deel hebben uitgemaakt van hun duurzame reis.

 

 

“Pig & Hen, zeilend naar een duurzame toekomst.”

Terwijl we zeilen naar een duurzame toekomst, zijn we dankbaar voor de voortdurende steun van klanten die onze visie delen. We zijn trots op de productie van onze lijn duurzame armbanden en enthousiast om aan te kondigen dat we voor onze aankomende Fall/Winter-collectie in 2023 een geheel nieuwe lijn gerecyclede touwarmbanden zullen uitbrengen in onze klassieke Marineblauwe kleurenreeks. Samen kunnen we een impact maken voor onszelf en voor een betere toekomst.

Door middel van onze inspanningen op het gebied van upcycling en liefdadige opruiminitiatieven streven we ernaar duurzaamheid te bevorderen en bewustwording te creëren over het belang van het beschermen van onze wateren. Sluit je aan bij ons op onze reis naar een meer duurzame toekomst door te kiezen voor onze recycled touwarmbanden en deel uit te maken van de verandering. Samen kunnen we een verschil maken, armband voor armband.

 

 

Selecteer je land