Gratis verzending & ruiling
Handgemaakt in Amsterdam
TRUSTPILOT SCORE: ★★★★★ 8.500+ REVIEWS
30 DAGEN BEDENKTIJD
ACHTERAF BETALEN MET KLARNA
21 juni 2023

Het Atelier van Pig & Hen

Leestijd: 7 minuten

Ervaar de essentie van handgemaakte armbanden in Amsterdam bij Pig & Hen. Ontdek onze zorgvuldig samengestelde collectie, met passie vervaardigd, en verken het perfecte accessoire dat jouw unieke stijl weerspiegelt. Welkom in onze wereld van tijdloos vakmanschap.

 

Aan de overkant van de rivier, vlak bij het spectaculaire Centraal Station, in het noorden van Amsterdam, bevindt zich ons atelier: een bruisende werkplaats waar meer dan een dozijn zeer bekwame handen samenwerken om ingewikkelde armbandontwerpen tot leven te brengen. Als de elfjes van de Kerstman werken onze collega’s in het atelier nauwkeurig om de ontwerpen van Pig & Hen werkelijkheid te maken. De reis van de armbanden van Pig & Hen begint hier, in ons atelier.

Onze oprichter Dominic Bakker, met ervaring in de maritieme industrie, zag de mogelijkheid om unieke handgemaakte armbanden te creëren door industrieel scheepstouw te combineren met stainless steel shackles – een duurzame oplossing voor herensieraden. Dankzij het enorme succes van Pig & Hen in de sieraden industrie heeft Pig & Hen vorig jaar een collectie armbanden voor vrouwen uitgebracht en blijven we groeien met nieuwe armbandontwerpen en nog veel meer.

Een familiebedrijf in Portugal, gespecialiseerd in scheepvaart, werd de leverancier van ons scheepstouw en is sinds de start van Pig & Hen in 2013 dezelfde fabriek gebleven. Het scheepstouw wordt in Portugal geweven en vervolgens in grote rollen naar ons atelier verzonden. Eenmaal ontvangen, wordt het scheepstouw op maat gesneden, gemeten en met de hand vervaardigd tot Pig & Hen armbanden met behulp van originele bootgereedschappen. Elke stap in het productieproces vereist een aanzienlijke hoeveelheid tijd en vakmanschap.

 

”Onze armbanden vertegenwoordigen de blijvende resultaten van echt vakmanschap.”  

‘PIG & HEN, ONTWORPEN IN AMSTERDAM, HANDGEMAAKT IN AMSTERDAM.’

 

Gevuld met veel gelach en goede muziek, is ons atelier gevuld met muzikanten, dansstudenten en zelfs een gewichtheffer. De meeste van onze collega’s in het atelier richten zich op het maken van twee of drie armbandontwerpen tegelijk, zodat elk product met nauwkeurige aandacht voor detail wordt gemaakt. Slechts één van onze langst dienende armbandkenners, Winston, heeft geleerd om elk afzonderlijk armbandontwerp uit zijn hoofd te maken, en hij is hier al bijna zes jaar werkzaam.

 

 

Selecteer je land