Gratis verzending & ruiling
Handgemaakt in Amsterdam
TRUSTPILOT SCORE: ★★★★★ 8.500+ REVIEWS
30 DAGEN BEDENKTIJD
ACHTERAF BETALEN MET KLARNA
13 december 2023

Van Visie tot Evolutie

Leestijd: 10 minuten

In een interview met de vier breinen achter Pig & Hen – Dominic Bakker, Rutger Versluis, Stefan Textor en Thomas van der Kallen – Duiken we in het verleden van de afgelopen 10 jaar en werpen we een blik op wat de toekomst te bieden heeft.

Als we terugblikken op het afgelopen decennium, zochten de oprichters van Pig & Hen, Rutger en Dominic, inspiratie in een open ruimte in de markt – er ontbraken armbanden die pasten bij hun persoonlijke stijl. Gedreven door dit besef besloten Dominic, al bekend met scheepstouwen door zijn passie voor zeilen, en Rutger, met een achtergrond in mode, zelf het heft in handen te nemen. De oorspronkelijke inspiratie was geworteld in het verlangen naar een merk dat mannelijkheid en kracht uitstraalt. “De visie was glashelder,” verklaarde Dominic tijdens het interview, “gedurfde, ambachtelijke creaties die een passie voor het verkennen van de wereld weerspiegelen.” Dominic benadrukte het belang van deze kernvisie als een essentieel aspect van het merk, maar voegde eraan toe dat het in de afgelopen jaren is geëvolueerd naar iets frisser en moderners.

Navigeren door Onbekende Wateren

De beginfase werd gekenmerkt door de uitdagende taak om een bedrijf vanaf nul op te bouwen. Medeoprichter Dominic benadrukte dat de sleutel lag in “het omringen van jezelf met diverse talenten en het transformeren van uitdagingen in kansen om de juiste mensen aan te nemen.” Dit, volgens hem, was van cruciaal belang om de obstakels te overwinnen die oprichters tegenkomen bij het verkennen van de onbekende wateren van ondernemerschap. En dat is precies wat Rutger en Dominic deden. Ondanks het snelle succes van het merk werd al snel duidelijk dat ze extra ondersteuning nodig hadden op het gebied van financieel beheer en verkoop.

Rutger legde uit; “We waren vrij snel succesvol. We deden serieuze verkopen en hadden behoorlijk wat mensen voor ons werken. Plotseling hadden we een echt bedrijf, maar we vonden het moeilijk om het financiële overzicht te behouden! Toen begonnen we met praten met Thomas van der Kallen, die onze persoonlijke financieel adviseur werd. Hij was zeer behulpzaam en we vormden een goede samenwerking. Daaropvolgend besloten we gezamenlijk om hem in het bedrijf op te nemen. Bovendien zijn er gedurende elke fase vergelijkbare uitdagingen geweest. Gelukkig hebben we ze allemaal overwonnen!” Thomas van der Kallen trad rond 2014 toe tot het bedrijf als hoofd van het verkoopteam en bracht waardevolle ondersteuning met zich mee.

In de loop van de tijd werd duidelijk dat Pig & Hen een meer uitgesproken aanwezigheid in de digitale sfeer moest vestigen. Dit belangrijke moment kwam met de komst van Stefan Textor in 2018. Door zijn expertise en kennis van de digitale markt speelde Stefan een cruciale rol in het hervormen van het spel voor Pig & Hen, met een enorme impact online. Tijdens ons interview benadrukte Stefan het belang van “voorop blijven lopen en reageren op de markt en het klimaat met slimme en realistische beslissingen” om succesvolle digitale integratie te bereiken.

Beslissende Momenten en Mijlpalen

Een beslissend moment in de geschiedenis van Pig & Hen, zoals beschreven door de oprichters, was geen grote sprong maar een reeks kleine mijlpalen. Binnen de eerste zes maanden wist het merk een plek te veroveren in 100 winkels in heel Nederland, een bewijs van zijn groeiende aantrekkingskracht. Dominic beschreef de invloedrijke mijlpaal waarbij ze hun producten voor het eerst in de schappen van winkels in Zweden zagen, wat hij omschreef als “een onvergetelijk moment”. Thomas voegde toe aan deze prestaties door te benadrukken dat ze in 2017 met succes de Amerikaanse markt betraden, die nu hun grootste markt is.

Het is veilig om te zeggen dat Pig & Hen in de loop der jaren talloze succesvolle mijlpalen heeft bereikt, waaronder de oprichting van een grote winkel in het centrum van Amsterdam. Het succes van deze winkel is ongeëvenaard. Stefan benadrukte de veerkracht van Pig & Hen en merkte op dat het in staat is om “zich aan te passen aan de veranderende omgeving terwijl het een gemeenschap behoudt en opbouwt.” Deze aanpasbaarheid blijkt uit het succes van de flagship store van Pig & Hen in Amsterdam.

De Essentie van het Merk

Na onze gesprekken met de vier oprichters over de afgelopen 10 jaar van Pig & Hen, waarin we spraken over de uitdagingen van het starten van een bedrijf, het omgaan met voortdurende veranderingen en het opbouwen van een gemeenschap, deelden de oprichters unaniem hun gedeelde perspectief op het verleden met slechts drie woorden: “enjoy the ride”. Deze uitspraak laat zien dat het dynamische merk voldoet aan een veeleisende klant in een competitieve markt. Het staat voor de beloning gevonden in het succes dat is opgebouwd door een toegewijd team van getalenteerde individuen. Bovendien weerspiegelt het de constante evolutie van Pig & Hen, waarbij ze hun klanten altijd in gedachten houden.

Wereldwijde Uitbreiding en Onwankelbare Toewijding

Kijkend naar de toekomst zijn de oprichters enthousiast over de wereldwijde uitbreidingsplannen van Pig & Hen, waarbij ze zich richten op het openen van winkels in belangrijke steden zoals Londen en New York. Met een sterke toewijding aan het maken van armbanden die ze zelf waarderen, blijft dat hun voornaamste drijfveer. In de eenvoudige woorden van Dominic: “Het doel is om coole producten te blijven maken voor coole mensen.” Terwijl Pig & Hen het volgende decennium ingaat, draait de reis niet alleen om groei; het gaat om het omarmen van uitdagingen, het vieren van mijlpalen en vooral, “enjoy the ride.”

Selecteer je land